Световната шампионка в скока на дължина за девойки до 20

...
Световната шампионка в скока на дължина за девойки до 20
Коментари Харесай

Пламена Миткова бе избрана за Атлет №1 на България за 2022 година

Световната шампионка в скока на дължина за девойки до 20 години Пламена Миткова получи премията си за Атлет №1 на България за 2022 година, откакто зае първото място в анкетата на списание " Атлетика ".

Миткова бе наградена на специфична гала в хотел " Метрополитън " в София, като показа, че при започване на март в Истанбул може да чакаме дебюта ѝ при дамите по време на европейското състезание по лека атлетика в зала.

" Равносметката е, че се справихме доста добре и мислим да продължим по същия метод със същите проекти, а може би малко ще ги подобрим естествено. За тази цел ще се вдигнат и тренировките. Смятам, че в случай че съм здрава, ще реализираме триумфи. Имам упоритости за Европейското състезание сигурно. Не единствено аз, само че и треньорът ми също. Готвим се за надпревари при дамите. Ще вземам участие на шампионати през месец февруари. Ако всичко е наред, а и при малко шанс, и се класирам по класация или норматив, ще вземам участие ", съобщи 18-годишната лекоатлетка.

Пламена Миткова разкри още, че златният орден от международното състезание през предходната година сигурно ще повиши упованията към нея, само че самата тя е стимулирана да види до къде се простират нейните благоприятни условия.

" Тази неделя ще тичам 200 метра, само че за скока другата седмица на националното състезание при старшата възраст. В Пловдив с изключение на, че се усъвършенстваха изискванията и имаше ремонт, нашият тим е доста обединен и си оказваме помощ, а това способства за триумфите. Искам да се показва добре на Европейското състезание за мъже и дами, по този начин и лятото на последното ми огромно съревнование при девойките. Тепърва ще има повече упования. Времето ще покаже какъв брой надалеч мога да стигна. Със сигурност всяка година би трябвало да се стартира по-надъхано и с по-голяма убеденост. Надявам се тази година да е още по-успешна ", приключи Миткова.

На церемонията по награждаване за Атлет на годината участваха още Божидар Саръбоюков, Лъчезар Вълчев, Пламена Чакърова, Васил Русенов, Ирен Саръбоюкова, Елена Аргирова, както и Боян Хаджитодоров, Ана-Мария Петкова и Васил Антонов. Последните двама бяха отличени измежду спечелилите в А1 Атлетика за младежи за 2022 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР