Световната шампионка в скока на дължина за девойки до 20

...
Световната шампионка в скока на дължина за девойки до 20
Коментари Харесай

Лекоатлетката Пламена Миткова ще участва и в състезания при жените през 2023 г.

Световната шампионка в скока на дължина за девойки до 20 години Пламена Миткова ще дебютира в надпреварите при дамите идната година, разкри персоналният й треньор Ивайло Русенов.

" Еуфорията мина сигурно, към този момент съм се подготвила за идващите по-големи триумфи ", сподели 17-годишната Миткова на конференция във връзка обявянето й за състезател номер 1 на месец август в анкетата на спортните редакции.

Нейният треньор, който също беше отличен, показа, че въпреки всичко основната цел следващата година е Европейското за девойки. Наставникът има проект до Олимпийските игри през 2028 година

" Тя можеше да взе участие и тази година на Европейското състезание по лека атлетика в Мюнхен, само че отхвърлих, тъй като си мислех, че още не е подготвена.
Но през 2023-а възнамерявам да взе участие на надпревари при дамите. Има Европейско състезание в Истанбул, Световен шампионат в Будапеща, възнамерявал съм и
присъединяване в комерсиални шампионати. Смятам, че през идната година ще бъде подготвена да се състезава при дамите ", разгласи Русенов.

Ивайло Русенов разкри, че от клуба им са ги посрещнали на летището, само че от Община Пловдив " няма даже и честитка ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР