Световната шампионка по вдигане на тежести от Хюстън 2015 Боянка

...
Световната шампионка по вдигане на тежести от Хюстън 2015 Боянка
Коментари Харесай

По стъпките на Гълъбин Боевски: Боянка Костова гние в затвора за наркотици

Световната шампионка по повдигане на тежести от Хюстън 2015 Боянка Костова е в Сливенския затвор. Бившата ни националка, която от 2012 година се състезава за Азербайджан, е наказана за разпространяване на опиати.

Както е известно, Боянка стана европейска шампионка в Москва 2021, само че няколко месеца по-късно купата й бе отнета поради позитивна допинг проба и тя бе осъдена за 8 години, тъй като това е второ сходно нарушение за нея.

След това стартират и проблемите за Боянка, които в последна сметка я вкарват зад решетките. Тя попада в неприятна среда и макар опитите на треньора й в Асеновград Лъчезар Кишкилов да я защищити, Костова се забърква с разпространяване на опиати, разкрива още “Мач Телеграф ”.

“След като й лишиха купата, тя изпадна в меланхолия. Тя няма друга специалност и нямаше какво да работи. Забърка се с несъответствуващите хора и попадна в неприятна среда. Много пъти я предупреждавах да се откаже от това, само че беше късно. Казвах й, че има и различен метод да изкарва пари. Не се получи. Хванаха я да продава дрога пред блока. Идваше ми да отида да измета от земята всичките тези, които сякаш й се пишеха другари, а я забъркаха в това ”, описа Кишкилов.

Той показа и за тежките моменти, които е претърпяла Боянка зад решетките.

“Осем месеца беше в следствения арест в Пловдив. Три дами бяха в една килия. Много тежко й беше. Едната беше килърка, другата измамничка… Не знам по какъв начин устоя, беше паднала духом, само че се оправи. Сега от два месеца е в Сливенския затвор. Психолози работят с нея.

Прокуратурата искаше 3 години затвор, само че аз направих й невъзможното, с цел да не стане това. Гарантирах, че ще я взема при мен в клуба да работи като треньор, че ще се запише да учи в НСА, че въобще ще се социализира и ще тръгне по верния път. Така че присъдата й е по-малка и ще излезе от пандиза другия месец ”, разкри Кишкилов, който е някогашен асистент на Пламен Аспарухов в националния тим и който е основал цяла плеяда от огромни първенци в щангите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР