Световната шампионка по борба Тайбе Юсеин и нейният треньор Петър

...
Световната шампионка по борба Тайбе Юсеин и нейният треньор Петър
Коментари Харесай

Народното събрание приветства световната шампионка Тайбе Юсеин и треньора й

Световната шампионка по битка Тайбе Юсеин и нейният треньор Петър Касабов бяха приветствани в пленарната зала на Народното събрание през днешния ден. Преди това те получиха от ръководителя на българския парламент почетни плакети на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва със международната шампионка по битка и Петър Касабов.

" България е дребна страна, само че има огромни първенци ", бяха думите, с които ръководителят на българския парламент посрещна спортистите. Тя благодари на Тайбе Юсеин за нейния огромен триумф, с който популяризира страната ни. " Дължим доста и на Вашия треньор Петър Касабов, който Ви е оказал помощ да се изградите като персона и състезател ", акцентира Караянчева.

" Много се веселя, че съм в Народното събрание и че оценявате моите старания и триумфи ", сподели Тайбе Юсеин. В диалога си с ръководителя на Народното събрание тя описа по какъв начин е избрала да бъде играч по битка, по какъв начин е траяла да развива своя гений и да тренира интензивно, с какви усеща се качва на почетната стълбичка и слуша българския химн.

Световната шампионка по битка беше посетител на Народното събрание по самодейност на народния представител Десислава Атанасова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР