Световната програма по прехраната заяви, че тежките наводнения в Източна

...
Световната програма по прехраната заяви, че тежките наводнения в Източна
Коментари Харесай

Тежки наводнения в Сомалия

Световната стратегия по прехраната съобщи, че тежките наводнения в Източна Африка заплашват да ескалират продоволствената неустановеност в района. Той вече с високи равнища на глад заради обилните превалявания и наводнения, които засягат огромна част от него. Стотици са починалите, а милиони са разселени от началото на дъждовете в края на октомври. 

“Преди оцелявахме, само че в този момент сме заобиколени от вода. Няма къде да запалителен огън, нито къде да търсим храна. Преди можехме да намираме храна и да готвим, само че в този момент нямаме никакъв късмет да го създадем ”, сподели Батуло Ибрахим, разселенa от наводненията.

Етиопия, Кения, Сомалия и Южен Судан са засегнатите от наводненията страни. Метеорологичните условия се влошиха заради климатичния феномен Ел Ниньо. Той съставлява цялост от климатични промени в екваториалните елементи на Тихия океан.

В Сомалия продоволствената неустановеност се е влошила до равнища, невиждани от десетилетие насам. Хората, наранени от наводненията, все още не са се възстановили от годините на суша в страната.

“Ел Ниньо и климатичната рецесия взеха жертви в доста елементи на Източна Африка. В Сомалия, равнищата на апетит са едни от най-лошите, които сме виждали от години. За това сме тук. Използваме лодки и хеликоптери, с цел да осигурим животоспасяваща помощ на хората, които най-вече се нуждаят от нея ”, сподели Петрок Уилтън, шеф връзки на СПП Сомалия.

130 са жертвите на рисковите метеорологични условия в района. Тази статистика призова Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации да стартира нов план за отбрана на поминъка в Източна Африка. Той ще помогне за възстановяването от наводненията и сушата на 36 000 души. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР