Световната програма по прехраната (WFP) съобщи, че заплахата от глад

...
Световната програма по прехраната (WFP) съобщи, че заплахата от глад
Коментари Харесай

Призракът на глада надвисва над Сирия

Световната стратегия по прехраната (WFP) заяви, че опасността от апетит в Сирия е достигнала най-високото си равнище за 12 години спор в страната.

" Рискът от апетит в Сирия набъбна до най-високото си равнище от 12 години насам - в миг, когато 70% от популацията скоро може да не е в положение да обезпечи храна за фамилиите си ", цитира Al Arabiya изказване на WFP.

По данни на организацията 2,9 милиона души в Сирия са в непосредствена заплаха от гладна гибел , а други 12 милиона души нямат достъп до постоянни източници на храна. Сирия е шестата страна в света с най-голяма продоволствена неустановеност, като през последните три години цените на храните в страната са се нараснали към 12 пъти.

Нивото на недохранване при децата също се е повишило извънредно бързо.

По-рано тази седмица изпълнителният шеф на Световната продоволствена стратегия Дейвид Бийзли е декларирал по време на посещаване в Сирия, че в случай че интернационалната общественост не помогне на страната, светът може да се сблъска с нова вълна от всеобща емиграция от нея.

По оценки на Организация на обединените нации 90 % от популацията на Сирия живее в беднотия, защото стопанската система на страната е наранена от въоръжен спор, суша, холера, пандемията COVID-19 и последствията от финансовата рецесия в прилежащ Ливан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР