Световната програма по прехраната предупреди днес за сериозно увеличение на

...
Световната програма по прехраната предупреди днес за сериозно увеличение на
Коментари Харесай

Програма на ООН предупреди за сериозно увеличение на броя на хората, които гладуват

Световната стратегия по прехраната предизвести през днешния ден за съществено нарастване на броя на хората, които са на ръба на глада - 45 милиона души в 43 страни, съобщи Франс прес.

Броят на местата, където е налице остра хранителна неустановеност, е повишен.

Хората, застрашени от апетит, са с 3 милиона повече, в сравнение с при започване на годината. Това нарастване се дължи главно на Афганистан, където талибаните взеха властта в средата на август.

" Десетки милиони хора са на ръба на пропастта ", съобщи шефът на организацията на Организация на обединените нации за битка с глада Дейвид Бийзли. Той уточни като аргументи за утежняването на обстановката споровете, климатичните промени и пандемията от новия ковид.

" Цените на горивата се покачват, цените на питателните артикули скачат до небето, торовете са по-скъпи, всички тези фактори подхранват нова рецесия като тази, която в този момент удря Афганистан ", регистрира шефът на Световната стратегия по прехраната. Той означи, че новата рецесия е пристигнала в добавка към от дълго време незабавната обстановка в Сирия и Йемен.

Базираната в Рим организация е установила изострен апетит също в Етиопия, Сомалия, Ангола, Бурунди, Кения и Хаити.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР