Световната продоволствена програма към ООН (WFP) предупреди за негативни последици

...
Световната продоволствена програма към ООН (WFP) предупреди за негативни последици
Коментари Харесай

Програма към ООН: Рухването на "Каховка" ще засегне милиони гладуващи

Световната продоволствена стратегия към Организация на обединените нации (WFP) предизвести за отрицателни последствия за гладуващите по света поради разрушаването на стената на язовира " Каховка " в Украйна и последвалите наводнения, съобщи ДПА.

" Мащабните наводнения унищожават новата годишна продукция от зърнени култури и попарват очакванията на 345 млн. гладуващи хора по света, за които украинските зърнени храни са животоспасяващи ", съобщи пред ДПА Мартин Фрик, началник на бюрото в Берлин на програмата на Организация на обединените нации. Той обаче не чака ново повишаване на храните.

" Глобалните цени на храните към момента са на най-високото си ниво за последните 10 години ", отбелязва специалистът.

Очаква се да бъдат наводнени към 10 хиляди хектара обработваема земя на северния бряг на река Днепър в Херсонска област, по първични оценки на украинското министерство на земеделието.

" Южният бряг на Днепър и прилежащите му региони, които се намират под съветска окупация, ще бъдат наводнявани неведнъж ", разгласи нощес на уеб страницата си земеделското министерство на Украйна. Украйна и Русия се упрекват взаимно, че са направили " терористична офанзива ", довела до разрушаването на стената на язовира " Каховка ", напомня ДПА.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР