Световната премиера на най-новия филм на легендата Клер Дени Двете

...
Световната премиера на най-новия филм на легендата Клер Дени Двете
Коментари Харесай

Новият филм на Клер Дени открива СФФ

Световната премиера на най-новия филм на легендата Клер Дени Двете страни на острието ще бъде след броени дни в конкурсната стратегия на Берлинале. София Филм Фест е първият фестивал в света след Берлин, който ще показа творбата на откриването на 26-ото си издание, планувано за 10 март в първа зала на НДК. Главните функции са поверени на Жулиет Бинош и Венсан Линдон.

Сюжетът наблюдава връзките в една фамилна двойка, която има постоянна връзка в продължение на десетилетие. Но по този начин наподобява действителността на пръв взор. Оказва се, че Сара не е безразлична към най-хубавия другар на своя брачен партньор. Двете страни на острието е третият филм, по който Клер Дени работи дружно с известната писателка Кристин Анго - двете основават и извънредно сполучливия Слънцето в нас. Дени е една от именитите персони на френското кино.

Част от филмите ѝ се концентрират върху проблемите на колониализма в Африка, тя прекарва детството си в Буркина Фасо, Сенегал, Сомалия и Камерун, завръща се в Париж когато е на 14 години.

Делян Сталев

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР