Световната номер 31 Ема Наваро триумфира с титлата на турнира

...
Световната номер 31 Ема Наваро триумфира с титлата на турнира
Коментари Харесай

Нова WTA шампионка: Тенисистката, победила Томова през седмицата, триумфира в Хобарт

Световната номер 31 Ема Наваро победи с купата на шампионата от категорията WTA-250 в Хобарт. Американката победи намиращата се с две позиции над нея Елизе Мертенс за 2 часа и 48 минути – 1:6 6:4 5:7. Това е първа купа в кариерата на Наваро, като тя ще прогресира с 5 места и в понеделник ще бъде под №26.

Първият сет не предложи изключително любопитни моменти. Двете завоюваха първите си подавания, само че по-късно американката тотално наложи волята си на корта. При 1:2, Наваро си обезпечи опция за пробив, като се възползва мигновено от нея. Впоследствие, при 1:4, тя още веднъж направи брейк, а по-късно на свое подаване безпроблемно постави завършек на първата част за 35 минути – 1:6.

Втората част предложи надалеч по-интересни моменти за феновете на тениса. Отново първа Наваро нанесе удар, като направи пробив при 1:1, само че Мертенс го върна мигновено. Въпреки рибрейка, американката пак излезе напред в резултата, само че белгийката отхвърляше да склони глава и се върна в борбата още веднъж. Играта на нерви продължи, като те за следващ път си размениха по един пробив. При 4:4, когато Мертенс сервираше, Наваро за следващ път доближи до благоприятни условия за пробив, само че този път белгийката остана постоянна и завоюва подаването си, като това се оказа основно за развръзката на втората част, тъй като в идващото подаване на американката, тя се пропука за следващ път и Мертенс направи нов пробив, с който затвори втората част след серия от много брейкове – 6:4.

Тенденцията от втория сет, продължи и в третия, като двете още веднъж започнаха с замяна на брейкове. Впоследствие, тенисистките стабилизираха подаванията си. В последна сметка, Наваро направи съдбоносен пробив при 5:5, с който си обезпечи да сервира за купата. Прошка нямаше и американката завоюва мача на свое подаване, с което победи с първата купа в своята кариера и си обезпечи ново рекордно класиране в тура през новата седмица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР