Световната номер 2 Арина Сабаленка победи сънародничката си Виктория Азаренка

...
Световната номер 2 Арина Сабаленка победи сънародничката си Виктория Азаренка
Коментари Харесай

В беларуски дуел: Сабаленка спря бивша №1 и оформи мечтан финал с Рибакина в Бризбейн

Световната номер 2 Арина Сабаленка победи сънародничката си Виктория Азаренка в мач от полуфиналите на WTA-500 в Бризбейн. Мачът продължи 1 час и 29 минути - 6:2 6:4. По-високо ранкираната беларуска ще срещне на финала международната номер 4 Елена Рибакина, която по-рано денем надделя Линда Носкова.

Първият сет не стартира изненаднащо, като Сабаленка се опитваше да поеме самодейността. При 2:1, настоящата шампионка от Откритото състезание на Австралия доближи и до първите благоприятни условия за пробив от началото на мача. Азаренка избави първата от тях, само че при втората, амнистия нямаше и международната номер 2 излезе напред в резултата. При затвърждаването на брейка, осмата сложена в схемата сподели, че не се е предала и се опитваше по всякакъв начин да затрудни Сабаленка, само че тя съумя да се оправи и да затвърди пробива. До края на сета, международната номер две продължи да бъде по-активната тенисистка и осъществя пробив при 5:2, с цел да завоюва първата част още тук. - 6:2

Във втория сет, двете тенисистки печелеха подаванията си, като по-напористата беше Сабаленка и даже стигаше до благоприятни условия за пробив при 1:0 и 2:1, само че Азаренка оставаше съсредоточена и не се поддаваше. Бившата първа ракета на Беларус подвигна много равнището си на игра в средата на сета, като при 3:3 стигна до първа опция да направи пробив от началото на мача, но Сабаленка устоя и се избави. Все отново, в идващия сервис гейм на топ поставената в схемата, Азаренка доближи до нови два брейк поинта, само че Сабаленка не се предаваше и по всякакъв начин се опитваше да не изостане в резултата. Когато обаче някогашната номер едно сервираше за оставане в мача, тя изпита физически дискомфорт и за нейно голямо страдание, беше пробита, с което мача завърши и Арина Сабаленка ще спори за купата в Бризбейн в неделя.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР