Световната номер 2 Арина Сабаленка отстъпи с 6:3, 3:6, 5:7

...
Световната номер 2 Арина Сабаленка отстъпи с 6:3, 3:6, 5:7
Коментари Харесай

Разочарование за Сабаленка в Щутгарт, Швьонтек продължава без грешка

Световната номер 2 Арина Сабаленка отстъпи с 6:3, 3:6, 5:7 против Маркета Вондроушова на четвъртфиналите на шампионата по тенис за дами в Щутгарт, който е с награден фонд от 922.5 хиляди щатски $. С това серията на беларускинята от три следващи финала в Германия беше прекъсната.

Вондроушова, шампионка от Уимбълдън, поведе с 4:1 във втория сет, преди Сабаленка да пробие и да понижи на 3:4. Чехкинята, шеста в схемата в Щутгарт, обаче направи третия си пробив и задържа подаването си, с цел да изпрати мача в последна част. Сабаленка поведе с 5:4 в третия сет, само че Вондроушова взе идващите три гейма за успеха.

В идващия си мач чехкинята ще се изправи против победителката от последния мач за деня сред Марта Костюк и Коко Гоф.

" Беше доста сложен мач, само че съм удовлетворена. Арина е превъзходна тенисистка и просто пробвах да се арестувам в по-продължителните надпревари. Тя има доста бърз удар и е мъчно да връщаш, само че резервирах успокоение ", сподели тя, представена от организация Ройтерс.

Ига Швьонтек, която води в ранглистата на WTA, пък победи Ема Ръдукану със 7:6(2), 6:3 и продължи серията си в Щутгарт, печелейки 10/10 мача. Следваща съперничка на полякинята е Елена Рибакина, която се наложи с 6:3, 5:7, 6:3 против Ясмин Паолини.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР