Световната номер 1 Симона Халеп за втора поредна година ще

...
Световната номер 1 Симона Халеп за втора поредна година ще
Коментари Харесай

Симона Халеп отново е на финал в Париж

Световната номер 1 Симона Халеп за втора поредна година ще спори за купата на Откритото състезание на Франция по тенис. На полуфиналите румънката победи с 6-1, 6-4 поставената под номер 3 и шампионка в шампионата от 2016 Гарбине Мугуруса от Испания. Освен, че се класира за финала, с днешния си триумф Халеп резервира и лидерската си позиция в ранглистата, която можеше да изгуби точно от Мугуруса при триумф за испанката.

Водачката в схемата стартира мача по впечатляващ метод, спечелвайки пет следващи гейма, което и подсигурява спечелването на първия сет с 6-1. Втората част стартира с преимущество за Мугуруса, която поведе в резултата след пробив в третия гейм, а след това затвърди задатъка си на собствен сервис за 3-1. В осмия гейм обаче Халеп получи две благоприятни условия да върне пробива и още от първата изравни за 4-4.

Последва дълъг сервис гейм за румънката, която въпреки всичко съумя да удържи подаването си и да се приближи единствено на гейм от крайната победа. В следствие Халеп стигна до три мачбола и още от първия си късмет си подсигурява триумфа, който я изпрати за трети път на финала в Париж след 2014 и 2017.

В спор за купата тя ще играе против победителката от втория полуфинал, който опълчва две американки – шампионката от Ю Ес Оупън Слоун Стивънс и заемащата 13-о място в света Мадисън Кийс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР