Световната номер 1 Ига Швьонтек се класира за полуфиналите на

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Швьонтек се разправи с Гоф и е на 1/2-финал в Сан Диего

Световната номер 1 Ига Швьонтек се класира за полуфиналите на шампионата от сериите WTA 500 в Сан Диего, Калифорния, откакто разруши американката Коко Гоф с 6:0, 6:3. В повтаряне на финала от Ролан Гарос, в който полякинята победи осмата в света Гоф с 6:1, 6:3, този път резултатът бе съвсем същият, като още веднъж 21-годишната Швьонтек доминираше.

За място на финала Швьонтек, която преследва осма купа от началото на сезона, ще спори с друга американка - Джесика Пегула, която победи сънародничката си Мадисън Кийс с 6:4, 7:5.

" Радвам се, че ще играя против нея, тъй като това ще бъде тест на какво равнище съм. Тя е доста, доста солидна. Мачовете ни постоянно са физически и оспорвани ", разяснява Швьонтек, която победи Пегула в четвъртфиналите на Ролан Гарос и Откритото състезание на Съединени американски щати тази година.

В другия полуфинал една против друга ще се изправят Дона Векич от Хърватия и американката Даниел Колинс. 77-та в света Векич надделя Арина Сабаленка с 6:4, 6:7(5), 6:1, до момента в който Колинс се оправи с четвъртата в света Паула Бадоса със 7:6(5), 6-4. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР