Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи похода си към трета

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи похода си към трета
Коментари Харесай

Швьонтек се справи с Гоф и продължава защитата на титлата си в Париж

Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи похода си към трета купа от Откритото състезание на Франция, откакто победи американката Коко Гоф с 6-4, 6-4 в последния четвъртфинал от женската скица на шампионата. Двубоят бе повтаряне на финала от предходната година, когато Швьонтек даде единствено четири гейма на съперничката си.


Днес Гоф бе по-равностойна в първата част, когато съумя да навакса пробив закъснение, с цел да стигне до 4-4, само че от 15-30 на личен сервис в идващия гейм полякинята взе седем следващи точки, с цел да поведе в резултата. Втората част също стартира оспорвано до 2-2, след което Швьонтек завоюва четири следващи гейма, с цел да затвори мача след час и 28 минути игра.

Така Гоф продължава да няма извоюван сет против Швьонтек в седем мача. За място на финала полякинята ще спори с Беатрис Хадад Мая, като дуелът ще се организира на следващия ден. В другия полуфинал в четвъртък сили ще премерят Арина Сабаленка от Беларус и Каролина Мухова от Чехия. Швьонтек би трябвало да запише по-добро показване от Сабаленка в Париж, с цел да не бъде изместена от нея от първото място в международната класация.

По-рано през днешния ден бразилката Беатрис Хадад Мая пренаписа тенис историята на своята татковина, откакто победи Онс Жабер от Тунис с 3-6, 7-6(5), 6-1 в мач от четвъртфиналите на Ролан Гарос. Жабер бе измежду фаворитките за купата в Париж, само че позволи поврат и завършва с присъединяване си в конкуренцията.


На корт " Филип Шатрие " двете тенисистки бяха нестабилни в първия сет, в който си размениха пет пробива, а Жабер се наложи с 6-3. Втората част бе радикално друга и нямаше нито един пробив, като се стигна до тайбрек, в който Хадад Мая завоюва четири от първите пет точки, с цел да поеме надзор и в последна сметка да завоюва със 7-5. Бразилката доминираше напълно в решаващия трети сет, в който даде единствено един гейм на съперничката си и затвори мача след близо два часа и половина игра.

По този метод тя се трансформира в първата бразилка, достигнала полуфинал в Шлема, от Мария Буена в Откритото състезание на Съединени американски щати през 1968 година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР