Световната номер 1 Ашли Барти приключи с участието си на

...
Световната номер 1 Ашли Барти приключи с участието си на
Коментари Харесай

Американка изхвърли Ашли Барти от Уимбълдън

Световната номер 1 Ашли Барти завърши с присъединяване си на Уимбълдън, откакто записа изненадваща загуба от американката Алисън Риск с 6-3, 2-6, 3-6 в мач от осминафиналите на конкуренцията.

Австралийката бе в серия от 15 следващи победи във всички шампионати, печелейки подред купите от Ролан Гарос и Бирмингам, и бе определяна за любимка за трофея от Уимбълдън, само че бе спряна от доста солидната игра на Риск. 55-та в света Риск осъществя всички четири благоприятни условия за пробив, които имаше в дуела, и приключи с 30 печеливши удара против едвам 15 непредизвикани неточности. Барти от своя страна стартира мощно дуела, като осъществя два пробива в първия сет, само че в идващите две елементи позволи цели 20 неточности и в последна сметка загуби след час и 37 минути игра.

По този метод Риск доближи първия си четвъртфинал в шампионати от Големия шлем, а за място на полуфиналите ще спори със сънародничката си Серина Уилямс или испанката Карла Суарес Наваро.

Напред продължава и украинката Елина Свитолина след триумф над Петра Мартич от Хърватия с 6-4, 6-2. За осмата сложена това ще бъде дебют на четвъртфиналите в Ол Ингланд Клъб, а там тя ще срещне с третата в схемата Каролина Плишкова или Каролина Мучова от Чехия. Китайката Шуай Джан надделя Даяна Ястремска от Украйна с 6-4, 1-6, 6-2 и ще се изправи против Симона Халеп или Кори Гоф в идващия си мач. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР