Световната квалификация с България, която би трябвало да класира Франция

...
Световната квалификация с България, която би трябвало да класира Франция
Коментари Харесай

Французин, играл у нас: 17 ноември надъхва България

Световната подготовка с България, която би трябвало да класира Франция на Световното състезание в Русия, наближава с цялостна мощ. Затова френските медии все по-живо се вълнуват от този мач и откриха идеалния събеседник, който да им разкрие потайностите на родния футбол.

Те се стопираха на някогашния халф на Славия Жереми Манзоро, който игра по родните терени две години. Той разкри някои забавни усещания от България и футбола у нас и подчертава на датата 17 ноември 1993 година, която не може да бъде забравена и от българи, и от французи.

Ето и какво показа Манзоро в родината си във връзка идния мач:

"Франция ще играе на стадион "Васил Левски ", на който аз съм стъпвал единствено като фен. Това беше на мача на Лудогорец с Реал Мадрид преди години. Тогава оборудването беше цялостно, атмосферата беше страхотна. Беше ужасно да се гледа този мач. "

"За борба от такова естество всички ще бъдат на стадиона. Така че нашите национали би трябвало да чакат нажежена конюнктура и заглушаващ екот от трибуните. Има всевъзможни хора на тези мачове, най-вече ултраси. "

"Тези хора са с гореща кръв и не стопират да викат за тима си. Но от време на време отиват и хора със фамилиите си. Българите отиват на мач, с цел да се забавляват ", показа Манзоро и показа от кого би трябвало да се тормозят французите. Интересното е, че въпросният футболист не е в сметките на селекционера Петър Хубчев - Светослав Дяков.

"Когато играех в Славия, на няколко пъти се изправих против Светослав Дяков. Той е капитан на България. Не е звезда, само че играе доста мощно физически, постоянно е на мястото, на което би трябвало да бъде. "

"Франция би трябвало да се опасява от него и да го опази. Българският футбол е доста здрав, търси се контактът, Играчите тичат непрекъснато, в никакъв случай не стопират, тъй че това би трябвало да се има поради ", съобщи Манзоро и разяснява сакралната за всички българи дата 17 ноември 1993 година

"Повярвайте ми, българите още помнят този ден. И по какъв начин да го не помнят. В началото на престоя ми тук те постоянно ми споделяха: "Ние спечелихме, ние спечелихме ". Но си мисля, че мачът в събота ще е напълно друг. Ако сме спокойни, ще спечелим с лекост, изцяло съм уверен. "

"Само не би трябвало да сме прекомерно безгрижни и да подценим противника. Ако това се случи, българите ще ни санкционират. Не би трябвало да си мислим, че противникът ще се победи самичък ", приключи Манзоро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР