Световната кинозвезда Брус Уилис има поставена диагноза за фронтотемпорална деменция,

...
Световната кинозвезда Брус Уилис има поставена диагноза за фронтотемпорална деменция,
Коментари Харесай

Брус Уилис с нова диагноза


Световната кинозвезда Брус Уилис има сложена диагноза за фронтотемпорална деменция, а информацията бе доказана от неговото семейство. Те в Инстаграм обявиха, че въпреки всичко е някакво утешение най-сетне да имат ясна диагноза.

През миналата година той бе диагностициран и с афазия – болест, която визира говора.

Деменцията, от която страда Уилис е от релативно редките разновидности и първите признаци са утежняване на поведенческите, а също по този начин се следят и усложнения с речта.

Според медиците пациентите, страдащи от това заболяване стартират да губят думи, които употребяват по-рядко в всекидневието си, само че с прогресията на увреждането стартират да заменят думи с общи названия като „ нещо “ или „ това “. В още по-напреднал стадии на заболяването страдащите от този вид деменция стартират да се затрудняват да изговарят и някои от най-често употребяваните в речта – вода, захар и други.

Също по този начин губят ориентир защо се употребяват някои предмети – даже пералня, ледник и сходни.

Това постанова да имат асистент, защото няма по какъв начин те да се грижат сами за себе си и да имат обикновено всекидневие.

Уилис е роден през 1955-та в Германия във военна база. Баща му е американски боец, а майка му е германка. След 2 години фамилията отпътува за Съединени американски щати, където и той израства. В учебно заведение не е с доста добър триумф и дисциплинираност, само че това не му е попречило да стане един от най-харесваните и разпознаваемите артисти по света.

Източник: lupa.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР