Световната и европейска шампионка по борба в категория 62 килограма

...
Световната и европейска шампионка по борба в категория 62 килограма
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин избрана за “Спортист на годината” на Спортната асоциация на МВР

Световната и европейска шампионка по битка в категория 62 кг Тайбе Юсеин (Център за бойна подготовка и спорт) беше избрана за Спортист на 2018 година на Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи. Наградите в обособените категории бяха връчени през днешния ден на гала във вътрешното министерство. Юсеин беше определена през декември и за “Спортист на България за 2018 година”.

Отбор на годината пък е представителният отбор на Министерство на вътрешните работи по футбол, класирал се на пето място на Европейското полицейско състезание.

“”Колеги, правя оценка напъните ви през 2018 година като извънредно положителни и резултат от систематичен и неотклонен труд. Изминалата година е поредна сполучлива стъпка в развиването на спорта в Министерство на вътрешните работи като нужен детайл за одобряване на чиновниците като експерти и възстановяване на подготовката им. Спортът е неизменима активност в Министерство на вътрешните работи и условие за всеки чиновник с цел да покрие и отговори на условията на обществото, изпълнявайки своите отговорности. Елитни спортисти, които са чиновници на Центъра за бойна подготовка и спорт покориха върхове на международния и европейски спорт. Потвърждение са триумфите на Тайбе Юсеин, за които особено я приветствам. Пример за неизчерпаемите благоприятни условия на волята и изключителното достижение на служителя на Министерство на вътрешните работи Петър Стойчев, първенец по плуване в ледените води на Антарктида. Поздравявам всички над 25000 чиновници и спортните клубове, взели участие интензивно в спортно спортната активност на Министерство на вътрешните работи, постигнали почтени за почитание и подражателство резултати в надпреварите и Спортната асоциация по пожаро-приложен спорт и в надпреварите на интернационалните полицейски и пожарникарски спортни организации. Пожелавам на всички отдаденост на специалността и спорта и през актуалната 2019 година и още по-големи триумфи ", съобщи министър Младен Маринов на тържеството.

Генералният секретар на Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи и шеф на Центъра за бойна подготовка и спорт Чавдар Атанасов означи, че спортът в Министерство на вътрешните работи се развива и утвърждава в народен и интернационален мащаб.

През 2018 година са извършени 38 зонални спортни шампионати и шампионати, в които са взели участие над 2384 чиновници от 26 спортни клуба.

Атанасов посочи триумфите от участията в интернационалните надпревари и в елитния спорт, като посочи, че състезател на България за 2018 година е спортистът на Министерство на вътрешните работи и международна и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин. Той благодари на управлението на Министерство на вътрешните работи и на Министерството на младежта и спорта за оказаното подпомагане и съпричастност, на всички другари, подкрепили развиването на спорта в Министерство на вътрешните работи през миналата година.

На церемонията участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, доцент доктор Стоян Антонов, заместител министър на младежта и спорта, заместител министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Стефан Балабанов, основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", ст. комисар доцент доктор Неделно Стойчев, ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи и заместител ръководител на Спортната асоциация на МВР; ст. комисар Николай Николов, шеф на Дирекция " Миграция ", които връчиха премиите на отличените.

НАГРАДИ
Индивидуални спортове - мъже
1. Стрелба - Николай Начов - Столична дирекция на вътрешните работи - Републикански първенец по пукотевица на Министерство на вътрешните работи.
2. Полицейска персонална отбрана - Александър Йорданов и Светослав Бодуров - от ОДМВР Русе - трето място по специфична отбрана на Световно състезание по джу-джицу на силите за сигурност и първо място на Националния обзор по полицейска персонална отбрана.
3. Георги Георгиев - играч от представителния тим на ГДПБЗН - Министерство на вътрешните работи, сложил републиканския връх в дисциплината " Изкачване с щурмова стълба " с достижение 14,47 секунди по време на Световния шампионат по пожароприложен спорт в Банска Бистрица, Словакия.
4. Карате - Георги Киряков - ОД Министерство на вътрешните работи Сливен - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи в категория над 84 кг. в дисциплината " кумите ".
5. Ски алпийски дисциплини - Иван Терзийски - Столична дирекция на вътрешните работи - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи в дисциплината композиция.
6. Приложно насочване - Борис Йосифов - ГДПБЗН - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
7. Крос - Тенчо Жечев - Дирекция " Миграция " - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
8. Плуване - Любомир Борисов - курсант в Академия - Министерство на вътрешните работи - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи в пет дисциплини.
9. Шахмат - Емил Петков - ОД Министерство на вътрешните работи Габрово - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.

Индивидуални спортове - дами
1. Стрелба - Изабела Панайотова - ОДМВР Варна - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
2. Ски алпийски дисциплини - Деница Вълчева - ГДПБЗН - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи в дисциплините слалом и композиция.
3. Приложно насочване - Елена Димитрова - Столична дирекция на вътрешните работи - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
4. Крос - Цветелина Кирилова - Столична дирекция на вътрешните работи - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
5. Плуване - Александра Соколова - курсантка в Академия - Министерство на вътрешните работи - Републиканска шампионка на Министерство на вътрешните работи в пет дисциплини.

Колективни спортове
1. Отборът по футбол и футзал на " Семеен кодекс - Пловдив " - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
2. Отборът на ГДНБЗН - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи по класическо и приложно насочване.
3. Отборът по волейбол на РДПБЗН - Варна - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
4. Отборът по плажен футбол на Семеен кодекс " Спартак " - Враца - Републикански първенец на Министерство на вътрешните работи.
5.Отборът на РДПБЗН - Стара Загора - Републикански първенец по пожароприложен спорт и притежател на купата на Българската федерация за пожароприложен спорт.

За интернационален принос:
1. Мими Христова - ЦБПС - сребърна медалистка от Европейско състезание по битка.
2. Петър Стойчев - ЦБПС - победител в първия плувен маратон в открити води, 1000 метра на Антарктида.
3. Националният тим по плажен футбол на Министерство на вътрешните работи - спечелил втората Европейска полицейска купа.
4. Националният тим по пукотевица с револвер - класирал се на девето място от 68 страни на 2-рия Световен шампионат.
5. Националният тим по пукотевица с револвер - класирал се на девето място от 68 страни на 2-рия Световен шампионат

Най-добре показали се деца в придвижванията " Млади другари на полицията " и " Млад огнеборец "
1. Димо Стоичков - Централен полицейски карате и джу джицу клуб - школа София - трето място на Световно състезание и т място в шампионатите " Млади другари на полицията ".
2. Ванеса Стоянова - Централен полицейски карате и джу джицу клуб, школа София - Републиканска шампионка и първо място в шампионатите " Млади другари на полицията ".
3. Никола Беновски - Централен полицейски карате и джу джицу клуб, школа София - първо място в шампионатите " Млади другари на полицията ".
4. Кристиян Кръстев - Централен полицейски таекуон-до клуб, школа София - първо място в шампионатите " Млади другари на полицията ".
5. Магдалена Стоилова - Централен полицейски таекуон-до клуб, школа София - първо място в шампионатите " Млади другари на полицията ".
6. Отборът на Младежки противопожарен отряд " Млад огнеборец " от ОУ " Панайот Волов " - гр. Шумен - републикански първенец по пожароприложен спорт за 2018 година

Треньори със значителен принос за активността на Спортна асоциация - Министерство на вътрешните работи
1. Георги Савов - ЦБПС - треньор на Националния тим по плажен футбол притежател на Европейската купа.
2. Велин Бошнаков - дълготраен треньор по пожароприложен спорт на представителния тим на ГДПБЗН - Министерство на вътрешните работи.
3. Стоян Петков - Треньор в Централен полицейски карате и джу джицу клуб.
4. Никола Илиев - Треньор в Централен полицейски таекон-до клуб.

Специален приз за подкрепяне на спорта в Министерство на вътрешните работи
1. Младен Маринов, министър на вътрешните работи
2. Красен Кралев - министър на младежта и спорта
3. Кирил Кирилов - " Златни пясъци " АД, за подкрепяне провеждането на редица Републикански и интернационалните шампионати от календара на " Спортна асоциация - Министерство на вътрешните работи ".
4. Симеон Делисивков - Председател на Централния полицейски волейболен клуб.
5. Мариян Беляков - Изпълнителен шеф на " Пампорово " АД.
6. Димитър Стоенчев - ръководител на Спортен клуб по пожароприложен спорт " Пловдив 160 " и дълготраен началник на представителния тим по пожароприложен спорт на ГДПБЗН - Министерство на вътрешните работи

Спортен клуб на годината
" Спортен клуб " Спартак " Враца - За присъединяване на неговите членове в голям брой районни, национални и интернационалните надпревари.

Отбор на годината
Представителният тим на Министерство на вътрешните работи по футбол - класирал се на пето място на Европейското полицейско състезание

Спортист на годината
Тайбе Юсеин - ЦБПС - Световна и Европейска шампионка по битка в категория 62 кг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР