Световната и европейска шампионка и бронзова медалистка от Олимпиадата в

...
Световната и европейска шампионка и бронзова медалистка от Олимпиадата в
Коментари Харесай

Християна Тодорова ще бъде съдия на Царица Маргарита

Световната и европейска шампионка и бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 Християна Тодорова ще бъде арбитър на шампионата по художествена гимнастика "Царица Маргарита " във Варна, оповестиха от пресслужбата на шампионата.

Край морето звездата на родния спорт ще прави оценка ансамбъла на България, който от 19 до 21 юли ще взе участие на Първия международен младежи шампионат в Москва. Християна ще бъде българската съдийка и на шампионата в съветската столица.

Турнирът в зала "Конгресна " на Двореца на културата и спорта е на 6 и 7 юли и е в границите на самодейността "Варна - европейски град на спорта 2019 ". Надпреварата започва с присъединяване на близо 400 гимнастички от рекордните в историята на шампионата 23 страни - Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и България. Във Варна ще се проведат две паралелни надпревари - шампионат по FIG и клубен шампионат. Надпреварата по FIG е единствено за дами и девойки старша възраст.

Изпълненията при дамите в многобоя ще излъчат носителката на наградата "Царица Маргарита ", а при девойките ще забележим девойките, които ще играят на международното в Москва. В клубния шампионат родните грации от "Чар - ДКС " /Варна:/, "Грация " /Варна/, "Силвия " /Варна/, "МИК Гергана " /Добрич/, "Черноморец " /Бургас/ и "Академик " /София/ ще сверят часовници с гимнастички от Русия, Азербайджан, Канада, Палма де Майорка и Румъния.

Любопитен факт е, че за 27-мото издание на "Царица Маргарита " край морето идва и Ина Делчева, сребърна медалистка с българския отбор на игрите в Атланта 1996. Във Варна тя ще съдийства за Германия. Ина завоюва наградата "Царица Маргарита " през 1992 година Главен арбитър на шампионата 2019 е Рада Вражева, а от българска страна осъществяванията на грациите ще правят оценка още Ана Бошева, Наташа Койчева и Мария Калангерова.

Тази година специфични посетители на надпреварата ще бъдат Симеон Сакскобургготски и неговата брачна половинка Маргарита, която е патрон на шампионата и през годините е връчвала премиите на призьорките. През годините от 1992-ра до момента рекордьорка по самостоятелни призове на "Царица Маргарита " е Елизабет Паисиева, която печели многобоя и огромната премия през 2001, 2002 и 2007 година С две трофеи е Симона Пейчева - през 2006 и 2008 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР