Световната футболна централа съобщи, че е наложила доживотна забрана на

...
Световната футболна централа съобщи, че е наложила доживотна забрана на
Коментари Харесай

ФИФА наказа президента на Бразилската футболна федерация до живот

Световната футболна централа заяви, че е наложила доживотна възбрана на президента на Бразилската федерация Маро Поло Дел Неро по обвинявания в корупция. В публично изказване от ФИФА разкриха, че след извършено следствие са открити доказателства за редица нарушавания от страна на Дел Неро, измежду които подкупи и корупция.

„ Като следствие за неговите дейности, на Дел Неро е наложена възбрана до живот да извършва всевъзможни действия, свързани с футбола както на национално, по този начин и на интернационално равнище. Освен това му е наложена и финансова санкция в размер на 1 милиона швейцарски франка “, се споделя в известието на ФИФА.

БГНЕС напомня, че през декември предходната година от Световната футболна централа постановиха на 77-годишния Дел Неро да посещава всевъзможни футболни събития в идващите 90 дни. Срещу него бе повдигнато обвиняване за корупционни практики през 2015-та години в Съединени американски щати, а той постоянно е призоваван да подаде оставка от митове на бразилския футбол като Пеле и Зико. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР