Световната футболна супер-звезда Неймар и приятели, сред които поп-звездата Уесли

...
Световната футболна супер-звезда Неймар и приятели, сред които поп-звездата Уесли
Коментари Харесай

„Комплексарите“ се класираха пети на световния финал на “Neymar Jr’s Fivе” този уикенд в Бразилия

Световната футболна супер-звезда Неймар и другари, измежду които поп-звездата Уесли Сафадао и бразилският народен полузащитник Лукас Лима, играха в мач пет-на-пет против тим от Рио де Жанейро, Бразилия в другарски дуел, откакто бразилският тим стана първият международен първенец в конкуренцията “Neymar Jr’s Five ”.

“Тук в действителност става въпрос за махленски футбол, ” сподели Неймар. “Мястото, където бразилският футбол е роден и от където пристигам аз. Това е вид мач, в който топката в никакъв случай не излиза от игра и за това в никакъв случай не стопира, а и съвсем няма правила. Това е вид игра, която е доста готино да играеш и през днешния ден имах шанса да играя за малко. ”

Под следобедното бразилско слънце, приятелският пет-на-пет мач беше черешката на тортата на шампионата “Neymar Jr’s Five. ”  С повече от 65,000 играча в 10,000 тима, от шест континента, играли през последните шест месеца, международният край на Neymar Jr’s Five добави нова интернационална конкуренция към едно феноменално футболно лято с Европейското, Копа Америка и дълго чаканите Олимпийски игри.



С Неймар измежду феновете, напрежението в играта се усещаше както в никакъв случай преди. Финалът против Холандия държа стотиците почитатели в “Instituto Projeto Neymar Jr ” на тръни, защото бразилският тим бе любимец освен на почитателите, само че и измежду останалите тимове.

Световните първенци са другари от детинство, израсли дружно в бедните квартали на Рио, играейки футбол покрай домовете си.

“Това събитие беше толкоз необикновено с толкоз доста хора от разнообразни култури и езици; беше свръхестествен микс на култури, в действителност нереално, ” сподели бразилският капитан Леандро Вианна де Паула Гомес. “Да живее футболът тъй като единствено футболът е кадърен да сбъдне нещо такова. ”

Българите юнаци също демонстрираха забележителни резултати в международната конкуренция. В своята група Б те надделяха ловко отборите на Англия, Канада, Словения и Косово. В идната фаза – елиминация – съумяха да надиграят още и Съединени американски щати и Полша. „ Фактът, че представяме България на този интернационален конгрес, способства да играем на макс във всеки един дуел. Самите ние не сме удовлетворени от класирането тъй като действително имахме шанса да играем край, само че откакто водихме в резултата против холандците допуснахме две груби неточности в отбрана и това ни коства мача “ – показа усещанията си капитанът на отбора Кристиян Манджуров. „... Преживяването беше ужасно, запознахме се с доста нови хора от разнообразни култури и континенти. Самата Бразилия безспорно ни възхити- нейните плажове, хора, музика- всичко е както си го представяхме. А по отношение на организацията на това огромно събитие бяхме изумени. Всичко се изпълняваше с огромна акуратност и точност. Red Bull в действителност реализираха освен нашата фантазия само че и на още над 300 души от 6 континента, предоставяйки едни прелестни условия и несъмнено шанса да срещнем един от най-хубавите футболисти в света Neymar Jr. Щастливи сме, че бяхме част от този шампионат, и желаеме откровено да благодарим на уредниците, както в България по този начин и на тези тук в Бразилия “.

47 тима от 44 страни пътуваха до родния град на бразилския нападател: Прая Гранде, Бразилия, с цел да се борят да станат международни първенци в турнамента Neymar Jr’s Five.

Видео: Red Bull Content Pool
Снимки: Marcelo Maragni, Red Bull Content Pool

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР