Световната футболна федерация (ФИФА) може да се откаже от плановете

...
Световната футболна федерация (ФИФА) може да се откаже от плановете
Коментари Харесай

Домакините на световното за жени са против договор на ФИФА със Саудитска Арабия

Световната футболна федерация (ФИФА) може да се откаже от проектите си да спонсорира международното състезание за дами. Причината е, че домакините на шампионата Австралия и Нова Зеландия, както и някои от водещите състезателки насочиха гневна рецензия поради желанията на организацията.

ФИФА не е удостоверила публично сходно партньорство, само че през януари изданието Athletic заяви, че туристическия ръб на Саудитска Арабия (Visit Saudi) ще бъде спонсор на шампионата, който ще се организира сред 20 юли и 20 август.

Федерациите на страните-домакини обаче се възпротивиха, откакто оповестиха, че не са били съветвани.

Две от водещите състезателки в света американките Алекс Морган и Меган Рапиноу пък дефинираха контракта като чудноват, изцяло неудобен и възмутим ". Те припомниха, че Саудитска Арабия е страната, която постанова тежки ограничавания на правата на дамите. Футболистката на Нидерландия Вивиан Мидема съобщи, че ФИФА би трябвало " надълбоко да се срами ".

Според източник, осведомен с планирането на шампионата, който не е бил акредитиран да приказва обществено, мащабът на ответната реакция е шокирал ФИФА. Твърди се също, че ръководената от организация сега обмисля способи да преработи съглашението за посещаване в Саудитска Арабия и да откри решение преди конгреса на ФИФА в Руанда идната седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР