Световната федерация по футбол забрани участия на международно ниво на

...
Световната федерация по футбол забрани участия на международно ниво на
Коментари Харесай

ФИФА удари по Индия заради държавна намеса във футбола

Световната федерация по футбол забрани участия на интернационално равнище на тимовете на Индия, а също по този начин наложи прекъсване на активността на локалната футболна централа (АИФФ) поради интервенция на трети страни в работата й. Новината беше оповестена на страницата на ФИФА.

Най-вероятно решението да се стигне дотук е решението на Върховния съд на страната  от 3-и този месец за служебно насрочване на конгрес и прекъсване на работата на определения изпълком. От Цюрих загатват, че държавната власт в лицето на Министерството на спорта се е пробвала да сътвори длъжностен изпълком, който да управлява футбола вместо определения подобен.
 ФИФА спря правата на двама футболисти поради приложимост на неразрешени стимуланти ФИФА спря правата на двама футболисти поради приложимост на неразрешени стимуланти
Наказанието на Индия слага под сериозна заплаха провеждането на Световното състезание за девойки до 17 години от 11-и до 30-и октомври, на което огромната азиатска страна е хазаин.

Също по този начин ФИФА разгласи, че прекъсването на активността влиза в действие неотложно, защото осъществените прегрешения от индийците съставляват съществени нарушавания на Устава на международния футбол.

" Суспендирането ще бъде анулирано, откакто заповедта за основаване на Комитет от админи, който да поеме пълномощията на изпълнителния комитет на АИФФ, бъде анулирана и администрацията на локалната федерация си възвърне цялостния надзор върху ежедневните каузи ", се споделя още в мнението.

" ФИФА е в непрекъснат градивен контакт с Министерството на младежта и спорта в Индия и се надява, че въпреки всичко може да се реализира позитивен излаз от случая ", написа още в писмото.

Световното състезание за девойки, което би трябвало да се организира през октомври, за момента е отнето от Индия и ФИФА договаря с две европейски страни, за които няма да бъде проблем да го поемат в който и да е миг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР