Световната федерация по футбол (ФИФА) ще изпрати делегация в Гърция,

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) ще изпрати делегация в Гърция,
Коментари Харесай

ФИФА помага на Гърция за преодоляване на кризата в местния футболен шампионат

Световната федерация по футбол (ФИФА) ще изпрати делегация в Гърция, която да вземе присъединяване в полемиките по проблемите в локалното състезание. Както е известно, шампионата в Гърция е спряно.

В писмо до Гръцкия футболен съюз (ЕПО) подписано от шефа на ФИФА за Европа Бьорн Васало, делегацията идва през днешния ден и желае срещи както с хора от федерацията, от лигата, както и с представители на държавното управление.

" ФИФА ще бъде безкомпромисна към каквито и да е форми на принуждение във футбола. Искаме гаранции от държавното управление за сигурността на хората по стадионите, както и да чуем ограниченията от федерацията, от Лигата, от самите клубове и да ни бъде обяснено какви възможни опасности и последствия може да има, споделя Бьорн Васало.

" Ако Гърция вътре в себе си не може да реши проблемите, които са назрели и ескалираха по време на дербито ПАОК- АЕК, то ФИФА ще бъде принудена да ги извади от интернационалните шампионати и на клубно, и на национално равнище.
Както е известно, причина за прекъсването на футболното състезание беше нахлуването на президента на ПАОК Иван Савидис на терена дружно с защитата и с препасан револвер на кръста. Гръцкият милионер с съветски паспорт се вбеси на решението на съдията да не зачете гол от засада за неговия тим.
В същото време прокуратурата започва следствие на всички елементи към случая, включително и дали полицията е пренебрегнала напътствията да бъде задържан Иван Савидис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР