Световната банка ще съветва българската администрация как да въвежда споделените

...
Световната банка ще съветва българската администрация как да въвежда споделените
Коментари Харесай

Световната банка ще съветва администрацията как да споделя услуги

Световната банка ще поучава българската администрация по какъв начин да вкарва споделените услуги, ще изготви разбор на настоящото им положение в България и ще изследва положителните практики в други страни.

Днес държавното управление предложи на Народното събрание да ратифицира Споразумението за даване на консултантски услуги сред администрацията на Министерския съвет и Световната банка. Документът е разследване от подписания Меморандум за съгласие сред България и МБВР за партньорство и поддръжка при ръководството на Европейските структурни и капиталови фондове за интервала 2014-2020 година
Въвеждането на споделени услуги от администрацията ще понижи разноските, ще усъвършенства успеваемостта на процесите и ще увеличи качеството на услугите, се споделя в държавното известие. Световната банка ще дефинира в кои сфери споделените услуги би трябвало да бъдат въведени предпочитано и по какъв начин да се реализира промяната. При въвеждането на модела специалистите й ще правят оценка по какъв начин по-лесно той да бъде прибавен и в други структури. Първоначално ще бъде основан план на учредителен модел, при който едно звено или администрация дава споделени услуги в региона на финансово-счетоводните действия, ръководството на човешките запаси и ИТ дейностите на други администрации. Той ще бъде прибавен пилотно посредством основаването на две звена за даване на споделени услуги в администрацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР