Световната банка (СБ) планира да предостави на Турция пакет от

...
Световната банка (СБ) планира да предостави на Турция пакет от
Коментари Харесай

Световната банка отпуска на Турция 35 млрд. долара за икономическата ѝ програма

Световната банка (СБ) възнамерява да даде на Турция пакет от помощ от 35 милиарда $ за осъществяване на нейната средносрочна икономическа стратегия. Това заяви ръководителят на Министерството на финансите на републиката Мехмет Шимшек в ефир на канала NTV.

" Ръководителят на нашата централна банка и аз имахме дълга среща с президента на Световната банка. Говорихме за нашата стратегия. Световната банка сподели, че ще отпусне още 18 милиарда $ в допълнение към към този момент плануваните 17 милиарда $ за поддръжка на нашата стратегия „ Общо Турция ще получи пакет от помощ от Световната банка в размер на 35 милиарда $ “, сподели той. Миналата седмица турските управляващи разкриха цялостна стратегия, предопределена за три години и ориентирана към поправяне на рецесията в стопанската система на страната.

Шимшек означи, че един от главните съставни елементи на средносрочната стратегия на Анкара е ефикасната битка с инфлацията. " Програмата ще върне инфлацията до едно рационално равнище, до едноцифрено число. Това е най-важната цел - в границите на три години инфлацията да бъде сведена до едноцифрено число. Трудно е, само че е и допустимо ", сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР