Световната банка понижава прогнозата си за цените на барел петрол

...
Световната банка понижава прогнозата си за цените на барел петрол
Коментари Харесай

Световната банка понижи прогнозата си за цените на петрола през 2019 и 2020 години


Световната банка намалява прогнозата си за цените на барел нефт през 2019 и 2020 години – до 66 и 65 $ надлежно, се споделя в оповестеният във вторник отчет „ Перспективи пред международната стопанска система: растеж на напрежението, спад на вложенията “.

„ Очаква се, че цените на петрола надлежно ще са приблизително 66 $ за барел през 2019 г- и 65 $ за барел през 2020 година, което е нищожно преразглеждане в посока намаляване спрямо януарските оценки и отразява намаляване на световната интензивност. Прогнозата остава прекомерно несигурна и зависи от политическите решения, в частност от това дали ще бъде продължени и през втората половина на 2019 година съглашението да ограничение на добива на нефт от страните от ОПЕК и сътрудниците й “, акцентират създателите на отчета. В документът се регистрира досегашните старания на ОПЕК.

Експертите показват, че през първата половина на актуалната година цените на петрола са се възстановили, като приблизително са били към 64 $ за барел, за което значение имат както сделката на ОПЕК и страните отвън картела, по този начин и решението на Съединени американски щати във връзка с изключването от петролни наказания против Иран. Саудитска Арабия в най-голяма степен е подкрепила спада на доставките от нефт, намалявайки размера на добива си с 1 млн. барела дневно спрямо края на 2018 година, до момента в който Русия е намалила добивът си с 0,2 млн. барела дневно. От друга страна, равнищата на рандеман в Съединени американски щати са траяли да порастват и „ страната е запазила позициите си като максимален производител на нефт в света “. Нивото на рандеман във Венецуела продължава да понижава и съставлява към средата на 2019 година към 0,8 млн. барела дневно спрямо 1,4 млн. барела дневно през 2018 година

ОПЕК и другите производители на нефт, които не влизат в картела през декември предходната година се споразумяха да понижат добива с 1,2 млн. барела дневно от равнището от октомври 2018 година Според това решение 11 страни от ОПЕК участващи в съглашението би трябвало да намалят добива с 812 хиляди барела дневно – до 25,94 млн. барела дневно. Десетте страни, които не влизат в ОПЕК н рамките на съглашението би трябвало да понижат добива с 383 хил- барела дневно 0 до 17,937 хиляди барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР