Световната банка одобри 400 милиона долара финансова помощ в подкрепа

...
Световната банка одобри 400 милиона долара финансова помощ в подкрепа
Коментари Харесай

Световната банка отпуска щедра финансова помощ на Афганистан

Световната банка утвърди 400 милиона $ финансова помощ в поддръжка на афганистанската стопанска система и за намаляване на последствията от COVID-19.

" Средствата ще оказват помощ на държавното управление да се оправи с дефицита на доходи, появил се поради последствията от ковид ", изясни Хенри Керали, шеф за Афганистан в Световната банка, представен от ДПА.

Афганистанската стопанска система е трайно дестабилизирана след четири десетилетия война и рецесия. Според министерството на финансите сегашният бюджет на страната възлиза на 449 милиарда афгана (около 5,9 милиарда долара). Около 60% от бюджета е финансиран от интернационалните донори. Отпускат се грантове за милиони долари за афганистанските сили за сигурност, като тези средства не са част от националния бюджет.

Освен политическата неустановеност и незадоволителната сигурност, затварянето на границите поради международната пандемия от ковид и високото ниво на беднотия провокират големи компликации за Афганистан, посочва в изявлението си Световната банка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР