Световната банка днес повиши оценката си за глобалната икономика, прогнозирайки,

...
Световната банка днес повиши оценката си за глобалната икономика, прогнозирайки,
Коментари Харесай

Световната банка повиши прогнозата си за растежа на глобалната икономика до 2,6%

Световната банка през днешния ден увеличи оценката си за световната стопанска система, прогнозирайки, че тя ще нарасне с 2,6 % тази година с помощта на устойчивия напредък в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-новата оценка на институцията е преразгледана възходящо по отношение на ритъм от 2,4 %, плануван през януари, и съответствува с икономическия напредък от 2,6 % в международен мащаб през 2023 година

Банката предизвестява обаче, че световният напредък остава вял съгласно предходните стандарти, както и че най-бедните страни изпитват усложнения под тежеста на огромни задължения и високи лихвени проценти, а увеличените търговски бариери заплашват просперитета в международен мащаб. Жестоките войни в Украйна и Газа оказват спомагателен напън върху районните стопански системи, се добавя в отчета.

По-силният от предстоящото напредък в Съединени американски щати, най-голямата стопанска система в света, покрива 80 % от нарасналата вероятност на Световната банка. Сега институцията чака стопанската система на Съединени американски щати да нарасне с 2,5 % през 2024 година, със същия ритъм като през 2023 година и доста повече спрямо януарската оценка за 1,6 %.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР