Световната атлетика съобщи в сряда, че няма да допуска състезатели

...
Световната атлетика съобщи в сряда, че няма да допуска състезатели
Коментари Харесай

Световната атлетика остава непреклонна към Русия и Беларус

Световната атлетика заяви в сряда, че няма да позволява състезатели от Русия и Беларус в своите надпревари, макар че Международният олимпийски комитет предложи сходна мярка.

" Няма никаква смяна позицията на Световната атлетика, която бе доказана и на срещата на управлението предходната седмица. Що се отнася до решението на МОК от вторник, отговорност е на съответните национални федерации да решат какво да вършат ", обявиха от международната лекоатлетическа организация.

През предходната седмица Световната атлетика реши да анулира наказването на Руската атлетическа федерация по отношение на използването на допинг от страна на локалните спортисти, само че в това време удължи глобата против състезателите от Русия и Беларус поради присъединяване на двете страни във войната против Украйна. Мярката бе подкрепена и от Европейската атлетика.

Миналата година МОК предложи цялостна възбрана за присъединяване на спортистите от Русия и Беларус - мярка, която бе подкрепена и от Световната атлетика. Във вторник МОК одобри намаляване на тази позиция, като предложи спортистите от Русия и Беларус да бъдат допускани до надпревари, само че като неутрални участници, т.е. без знаме и химн, както е да вземем за пример сега в тениса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР