Световната атлетика представи системата за подбор на участниците на Олимпиадата

...
Световната атлетика представи системата за подбор на участниците на Олимпиадата
Коментари Харесай

Световната атлетика представи обновената система за подбор за Олимпиадата в Токио

Световната атлетика показа системата за асортимент на участниците на Олимпиадата в Токио, която беше актуализирана, откакто Игрите в японската столица бяха пренасноречени за 2021 година поради пандемията от ковид. Основните правила с покриване на нормативи за обособените дисциплини остават непроменени, като спортистите, които към този момент са спечелили квоти от началото на квалификациите през 2019 година, ги резервират.

Последният интервал на пресявките ще стартира на 1 декември 2020 година и ще продължи до 29 юни 2021 година, като се изключи маратона и на 50 километра спортно вървене, в които квоти от надпревари ще може да се печелят до 31 май 2021 година.

До 23 май 2021 година пък Националните олимпийски комитети, които нямат спортисти, покрили квалификационните правила, би трябвало да подадат поръчки за присъединяване, само че това се отнася единствено за маратона и спортното вървене на 50 километра. За останалите дисциплини крайният период е 21 юни.

На 1 юли Световната атлетика ще разгласява международните класации и имената на класиралите се за Олимпиадата лекоатлети. В интервала 2-5 юли Националните олимпийски комитети ще би трябвало да подадат публично поръчките на спортистите, които ще вземат участие в Игрите.

Олимпиадата в Токио беше пренасрочена с 12 месеца и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021 година.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР