Световната антидопингова агенция (WADA) все още не е получила задължителната

...
Световната антидопингова агенция (WADA) все още не е получила задължителната
Коментари Харесай

От Русия се дърпат на WADA, не искат да плащат

Световната антидопингова организация (WADA) към момента не е получила наложителната вноска от Русия за 2023 година Това оповестиха за ТАСС от пресслужбата на WADA.

WADA чака да получи вноска от 1 267 023 $ от Русия през 2023 година След несъгласието на Русия със сумата, която се желае от нея като член на Съвета на Европа, на който тя престана да бъде член напролет на 2022 година, WADA реши да сътвори в средата на ноември работна група по въпроса за отхвърли на Руската федерация и Беларус да заплащат вноски по метода, открит от Световната антидопингова организация.

В Русия споделят, че не отхвърлят да се заплати вноската и тя ще се заплати доро преди края на годната, в случай че бъде избрана универсална формула за финансиране или в случай че такава формула не се образува, тогава в размер на решение на съветската страна.

Русия заплати вноската си в бюджета на WADA за предходната година през януари 2022 година, за 2021 година - през април 2021 година

В края на 2022 година 59 страни не са платили вноски в бюджета на Световната антидопингова организация, през 2021 година - 45, през 2020 година - 40. 31 страни в никакъв случай не са плащали вноски към WADA през последните три години.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР