Световната антидопингова агенция (WADA) подаде жалба до КАС срещу решението

...
Световната антидопингова агенция (WADA) подаде жалба до КАС срещу решението
Коментари Харесай

Валиева отнесе четири години

Световната антидопингова организация (WADA) подаде тъжба до КАС против решението на Дисциплинарната комисия на РУСАДА по случая с фигуристката Камила Валиева. От организацията оповестиха, че ще желаят отменяне на всички резултати на Валиева от 25 декември 2021-а и наказване за рускинята от четири години.

" WADA деликатно прегледа цялостната мотивационна част на решението и досието по случая с фигуристката Камила Валиева. WADA смята заключението на Дисциплинарната комисия на Руската антидопингова организация, че спортистката " няма виновност или не позволила немарливост ", е погрешно според изискванията на Световния антидопингов кодекс и упражни правото си да подаде тъжба, като сезира Спортния трибунал ", се споделя в изказването.

Дисциплинарната комисия на РУСАДА откри, че макар че Валиева е направила нарушаване на антидопинговите правила, това не е по нейна виновност. Срещу фигуристката не бяха наложени санкции, като се изключи анулирането на резултатите й от съветското състезание, в което тя завоюва златен орден в края на декември 2021 година.

16-годишната рускиня даде позитивен тест за неразрешеното вещество " триметазидин ". То беше намерено в тестът й от 25 декември 2021 година, само че резултатът от теста беше разгласен едвам през февруари по време на игрите в Пекин. По това време тя към този момент беше спечелила злато в отборния шампионат.

Валиева беше позволена до присъединяване в самостоятелния шампионат в Пекин 2022, в който зае четвърто място. Фигуристката е европейска шампионка от 2022-а и държи международни върхове за най-високи оценки в късата, във волната стратегия и в общия общ брой.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР