Световната антидопингова агенция (WADA) изпрати до международните спортни федерации имената

...
Световната антидопингова агенция (WADA) изпрати до международните спортни федерации имената
Коментари Харесай

Редуцираха от 10 000 до 300 руските спортисти, заподозрени за употреба на допинг

Световната антидопингова организация (WADA) изпрати до интернационалните спортни федерации имената на 300 настоящи съветски спортисти, обвинени в приложимост на допинг, оповестява „ Спортал ". WADA е получила информацията посредством електронни записи от базата данни на Московската антидопингова организация, които се допуска, че са били скрити от управляващите.

Смята се, че позитивни проби на тези 300 спортисти от зимни и летни спортове, дадени в интервала от 2012 до 2015 година, са били заличени като " негативни ". Първоначално се предполагаше, че в този лист са 10 000 имена, само че в този момент са понижени.

Част от обвинените спортисти може да вземат участие на идните Олимпийски игри в Пьончан 2018. На 12 декември Руският олимпийски комитет взе дефинитивно решение, че няма да бойкотира Игрите и ще поддържа " чистите " спортисти, решили да вземат участие под безпристрастен байрак.

В същото време МОК още веднъж сподели, че няма безконечни другари, а единствено бизнес ползи. След като в профил Русия от Олимпиадата, изненадващо стана ясно, че ще се подпише контракт с съветската компания за екипировка " Боско " да облича членовете на комитета. " Боско " обличаше руснаците на олимпиадата в Сочи, като тъкмо поради това избухна абсурда с държавната стратегия за потребление на неразрешени средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР