Световна правителствена среща на върха започна в Дубай. В срещата

...
Световна правителствена среща на върха започна в Дубай. В срещата
Коментари Харесай

Световна правителствена среща на върха в Дубай

Световна държавна среща на върха стартира в Дубай. В срещата вземат участие повече от четири хиляди делегати от 140 страни, райони и интернационалните организации.

Климатични промени, нововъведения, изкуствен интелект, просвета и технологии са в центъра на разискванията в Дубай. Тридневната среща на върха включва 16 форума и 200 панелни сесии, на които ще приказват към 600 души.

Целта на тазгодишното седмо издание на срещата е да се усъвършенства животът и благосъстоянието на седемте милиарда души на планетата посредством деен разговор по въпроси като опазването на здравето, енергетиката, образованието, хранителната сигурност и технологиите.

През първия ден от срещата участниците чуха предизвестието на шефа на МВФ Кристин Лагард, че излизането на Англия от Европейски Съюз ще се отрази зле на стопанската система ѝ.

Във видеопослание от Ватикана папа Франциск поздрави участниците във форума и напомни за визитата си в Обединените арабски емирства. Не можем да мислим за стабилно развиване без взаимност, съобщи папата в посланието си до участниците в международния конгрес в Дубай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР