Светофарната уредба отново пуска в двете посоки на Владимир Вазов,

...
Светофарната уредба отново пуска в двете посоки на Владимир Вазов,
Коментари Харесай

Отново удар на безумния светофар, където Зорница загуби живота си! Докога?

Светофарната уредба още веднъж пуска в двете направления на Владимир Вазов, преминавайте с нараснало внимание!, сигнализира столичанин в обществените мрежи. Става дума за светофара, на който единствено преди 4 дни два леки автомобила се блъснаха и лишиха слънчевата Зорница от правото ѝ на живот. Трагедията се разигра измежду бял ден, пред очите на голям брой хора. 

Оказва се, че през днешния ден още веднъж на въпросния светофар са се блъснали два автомобила, този път злополуката е " единствено " ламаринена:

" Преди към 5-10 минути бях там и два автомобила леко се удариха, като резултатът е, популярност богу, единствено смачкана ризница... ", написа софиянка.

Още в деня на нещастието с младата жена десетки столичани разясниха, че " несъмнено скоростта в множеството случаи е причина за тежките произшествия. Но дали е единственият фактор в този случай? "  И твърдяха, " че има проблем със светлинната сигнализация на светофара ":

„ Сутринта минах от там и забелязах, че нещо крепко са прецакали светофарите! Някой мега безумен " инженер " ги е настроил необикновено... “

„ Честно казано не се удивлявам. Всеки ден минава от там и още оня ден ми направи усещане, че са трансформирали светофарите и пред очите ми щяха да станат няколко ПТП-та на същото място. Бяха се образували леки тапи, които бяха доста странни, поради че това не е единственият светофар, който пуска двете срещуположни ленти по едно и също време и се постанова да изчакаш, тези които не престават напряко. Да не приказваме, че минаха няколко индивида, които към момента не са разбрали, че когато лентата е обрисувана за завиване, тя е за завиване, не за продължение напряко, та и аз щях да “изгоря ”, заради продължаващото малоумно каране на някои хора. Днес тъкмо преди злополуката минах и светофарите още веднъж бяха изменени, към този момент не се постановяваше да изчакваш хората насреща, тъй като светофара на моста ги спираше. Освен това има хора, които се бъркат и гледат светофара, който е на моста и не на последно място светофарите се застъпват, когато на Владимир Вазов светне жълто, този на Васил Кънчев също светва в жълто и в случай че някой хитрец реши да хване “последната опция ”, по този начин става. “

Светофарът беше наименуван „ Най-безумният светофар в София ", а ръководството му - " цялостно безхаберие и идиотизъм на инженерите ".  

И през днешния ден столичани се чудят " кой субект взима решения за регулирането на светофарните уредби. На огромни кръстовища светофарът да е неосигурен! Има милиони разновидности за контролиране, тъй че всички да минат безвредно, в това число и пешеходците, ама… ", написа Н. Аврамова.

Та и ние се чудим ще се откри ли експерт, който съответно и безвредно за всички да контролира въпросното кръстовище. Или ще продължаваме през ден да броим ПТП-тата, до идната покруса... 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР