Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред

...
Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред
Коментари Харесай

Спешно: Дъщеря моли за помощ заради тежкоболния си баща

Светлозар Дончев е уединен татко на две деца и измежду дребното хора в България с заболяването на Бюргер /Buerger’s Disease/. За него сме ви и с помощта на дарителските акции, които приятелите на Светльо проведоха до момента оцелява с двете си деца. Дъщеря му Силвана Дончева се обърна към Искра.бг с молба за помощ поради тежкото положение на татко си.

Светлозар Дончев. Снимка: Силвана Дончева

„ След четири ампутации на пръстите на краката и ръцете на баща, имаме към този момент лъч вяра, само че и ни е нужна финансова помощ и поддръжка. Благодарение на дарителските акции, които приятелите на баща проведоха, успяхме да оцелеем през всички тези сложни за цялото ни семейство години. Именно за това се обръщам със сърдечна молба за помощ за баща, което ще му даде късмет да се излекува и да се върне към естествения си живот. Надявам се по този начин да съумея да оказа помощ на баща да сбъдне фантазията си. А точно да седнем един ден дружно в някой парк и да се любуваме на живота, като всяко друго обикновено и крепко семейство “ , показа Силвана.

Припомняме ви, че допреди четири години животът на Светлозар е бил изцяло естествен, когато отива на доктор поради продължителни болки в региона на краката и чува диагноза, която прекатурва целия му живот. Оттогава до през днешния ден 49-годишния Светлозар Дончев се бори за живота си и този на двете си деца, за които след тежък бракоразвод самичък се грижи за тях.

Бюргер е рядко съдово заболяване , което визира артериите на горните и долните крака и може да се стигне до тяхната ампутация. Въпреки че се е наложило лекарите да ампутират няколко от пръстите на ръцете и краката на Светлозар , той не стопира да се бори, с цел да избави от ампутация задачите си ръце и крайници. По рекомендация на доктори, лечители и билкари Светлозар е тествал всичко допустимо и предложено от тях. Преди няколко дни украински доктор, който поради войната от няколко месеца живее и работи в България, се е свързал със Светлозар и му е предложил лекуване , което подсигурява изцяло неговото изцеление.

След направените от лекаря проучвания той му е назначил лекуване, което съставлява стопляне на тъканите със специфична машина , която излъчва ултрачервена светлина. Успоредно с това с друга машина ще се пречисти кръвта на Светлозар и ще се вкарва О2 в повредените му тъкани на краката и ръцете .

„ Наистина направих всичко допустимо да се изцелявам и съм тествал всички вероятни лекувания, които ми бяха предложени. Скъпи другари, изричам от мое име и от името на двете ми деца големи благодарности за всичко което направихте за мен и фамилията ми през тези извънредно сложни за нас четири години. Обръщам се за финален път към Вас с молба да ми помогнете да събера нужните средства за предложеното ми лекуване. Моля Ви от все сърце да ми помогнете, с цел да се изцелявам, да мога да се върна към естествения си темп на работа и на живот и да мога самичък да се грижа за двете си деца “ , сподели през сълзи Светлозар Дончев, на който му следва едномесечен курс на лекуване .

Необходимите средства за лекуването на Светлозар са 9 000 лв. и той разчита единствено и само на дарения, с цел да ги събере и да се излекува.

Сметката, по която може да дарите средства за лекуването му, е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Revolut: @svetloehzp
Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974
Телефон за връзка със Светлозар: 0877717471

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР