Светлозар Дончев е на 47 години и е диагностициран с

...
Светлозар Дончев е на 47 години и е диагностициран с
Коментари Харесай

Самотен баща с болестта на Бюргер се нуждае от помощ

Светлозар Дончев е на 47 години и е диагностициран с заболяването на Бюргер (Buerger`s Disease).

Болките и проблемите на Светлозар стартират през 2019 година, когато в резултат на мощен стрес след тежък за него и двете му малолетни деца бракоразвод, се отключва болестта. Въпреки че диагнозата му е доказана от трима самостоятелни лекари, той не стопира да има вяра и да се бори за личния си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и отглежда самичък. Светлозар избира да се бори пред риска да остане в инвалидна количка вечно. Всеки месец, обаче се нуждае от скъпоструващо лекуване, с цел да продължи да върви. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. И тъкмо когато всичко наподобява безнадеждно, другари на Светльо демонстрират състрадание и взаимност и провеждат няколко дарителски акции, посредством които са събрани средства както за медикаменти за лекуването му, по този начин и за облекла и храна на децата му.



„ Болката е невероятна, само че няма да спра да се боря за живота си и живота на децата ми.

Благодарен съм на всички хора с положителни сърца, които макар пандемията и всички отрицателни последствия от нея, демонстрираха взаимност и подаряват средства посредством които избавят мен и децата ми. Мечтая един ден още веднъж да съм здрав и да се върна към естественото си всекидневие и работа. Тогава ще мога да върна на всички хора направеното от тях положително за мен и двете ми деца ”, сподели Светлозар Дончев.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, макар че може да се стопира с лекарства. Лекарят, който до момента го е лекувал, му оповестява, че при най-мрачния сюжет е допустимо да се стигне до ампутация на краката.

Въпреки мрачните прогнози Светлозар получава лъч вяра, когато преди месец схванал за неговия случай болен от същата болест човек от Бургас се свързва с него и му споделя, че е минал през процедура на инжектиране на стволови кафези в Турция, с което развиването на заболяването трайно е стопирано. Инжектирането на стволови кафези е късмет за Светлозар да стопира болестта и да не му бъдат ампутирани и двата крайници. Необходимите средства за двете процедури дружно с предстоя в болничното заведение са 50 000 лева, сума която е непостижима за фамилията на Светлозар. Именно по тази причина приятелите му решават да провеждат дарителска акция, посредством която да бъдат събрани нужните средства за осъществяване на инжектиране на стволови кафези.



" Нека в този сложен за цялото ни общество миг да бъдем съпричастни и солидарни и дано всеки да подари колкото може средства, с цел да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца ", приканиха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG81STSA 93001528735995

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: [email protected]

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за подаяние на храна и облекла: 0877717471
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР