Светлините на коледната елха на площада пред НЧ „Цани Иванов“

...
Светлините на коледната елха на площада пред НЧ „Цани Иванов“
Коментари Харесай

Красива коледна елха заблестя на площада  в Борован /снимки/

Светлините на коледната елха на площада пред НЧ „ Цани Иванов “ в Борован бяха запалени вечерта на 6 декември. Украсеното коледно дърво блестна тъкмо в 17.30 часа, като на площада се събраха дребни и огромни да посрещнат Дядо Коледа и всички дружно да се насладят на коледната стратегия.
От 17 часа стартира коледното празненство, а за празничното въодушевление на гостите се погрижиха възпитаниците на ЦПЛР „ Маша Белмустакова “-Борован и ЦНСТ–Борован. Приветствие към жителите, гостите и децата на Община Борован сервира инж. Десислава Тодорова. Обявена беше и Инициативата на кмета на Община Борован инж.Десислава Тодорова „ По коледа се случват чудеса - Да стоплим сърцето на дете “. Във фоайето на общинската администрация беше сложена кутия, в която всяко дете от детските и главните учебни заведения в община Борован, ще може да пусне своето писмо с готовност за подарък до Дядо Коледа /на стойност до 200 лева./. Комисия от общинската администрация в наличието на кмета на общината, ще избере на инцидентен принцип /чрез томбола/ едно дете, на което ще бъде изпълнено коледното предпочитание и то ще получи своя подарък от кмета на общината инж. Десислава Тодорова. На 18 декември ще бъде определено детето, което ще получи подарък, а на 20-ти ще бъде подарен.
Целта на самодейността е да стоплим сърцето на едно дете в навечерието на Коледа и да покажем, че на Коледа се случват чудеса. Точно в 17.30 часа всички извикаха на сцената Дядо Коледа и кметът инж. Тодорова, с цел да възпламенят елхата. Пищна фойерверк стратегия освети площада.
От 9 декември в ЦПЛР „ Маша Белмустакова “-Борован отваря порти коледната работилница на децата от ЦНСТ-Борован, взаимно с учебните заведения и детските градини от общината. В работилницата ще се изработят сувенири, картички, играчки, коледни украси, сурвачки и всевъзможни коледни чудесии, които децата ще изложат в Коледния базар и със събраните средства ще бъдат закупени уреди нужни на децата за всекидневието им в ЦНСТ-Борован.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР