Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест

...
Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест
Коментари Харесай

Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с кураж, които да не се страхуват да се борят за нея

Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с героизъм и кураж, които да не се опасяват да се борят за нея. Това съобщи президентът Румен Радев, който участва на отбелязването осмия ден на празника Ханука в Централната софийска синагога.

" Благодаря за опцията за следващ път да споделя с вас празника на светлината. За мен е същинско наслаждение да бъда посетител на българската еврейска общественост в прелестната софийска синагога и да запаля една от свещите на ханукията, което за мен е същинска чест. По един алегоричен метод Ханука ни припомня, че въпреки тъмнината да съпътства човечеството от зората на неговата история, с нашите старания, открити сърца и религия в положителното, ние можем да дадем път на светлината. Можем да прогоним мрака оттатък света на индивида, да съградим дружно нова вяра, повече правдивост и откровена съпричастност сред хората. За това имам вяра, че този античен завет ни е изключително необходим през днешния ден ”, сподели президентът Радев.

" Този празник доста евреи по света ще го посрещнат в неустановеност и безпокойствие. Станахме очевидци на невиждани терористични офанзиви против Държавата Израел, които лишиха живота на доста хора. Мнозина други бяха отвлечени и ориста на доста от тях остава незнайна. Ние споделяме паниките за участта на всички почтени жертви ”, добави още той.

Държавният глава означи, че нашата откровена вяра би трябвало да е час по-скоро да бъде реализиран мир. " Да се основат нужните условия за заслужено и стабилно решение, учредено на двете страни, което да подсигурява сигурност и непоклатимост за всички. Нашата откровена вяра е да няма повече почтени мирни жертви и от двете страни ", уточни президентът.

По думите му битката против злото и успеха над него би трябвало да стартира с дребните неща в живота, измежду които грижата за околните, съседите и приятелите.

Гости на церемонията бяха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, кметът на София Васил Терзиев, депутати, представители на Министерския съвет, на дипломатическите задачи в България, на вероизповеданията и други публични лица, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР