Светлана Каменова спечели бронзов медал на Световното първенство за жени

...
Светлана Каменова спечели бронзов медал на Световното първенство за жени
Коментари Харесай

Каменова получи световен бронз

Светлана Каменова завоюва бронзов орден на Световното състезание за дами в Ню Делхи, оповестиха от федерацията. След преразглеждане на резултатите в категория до 57 кг българката е класирана трета и по този начин европейската вицешампионка за 2022 година завоюва международен бронз за повторно след 2012 година
Каменова се качи на почетната стълбичка, откакто Бордът на шефовете и интернационалните съдии декласираха Лин Ю-Тин (Тайпе), победила с 3:2 гласа националката ни на 1/4-финала. От Апелативната комисия на ИБА стигнаха до единомислещо решение да анулират резултатите на азиатката поради поредност непозволени дейности на кръга.
След мача и треньорският щаб на националния отбор, отпред с Борислав Георгиев, внесе публично недоволство от съзнателно нечистите дейности на Лин по време на багра с Каменова. Азиатката е двукратна международна шампионка.
На крачка от оценките остана трикратната еврошампионка Севда Асенова (48) след загуба от Ясмин Мутаки (Мароко). Златислава Чуканова (50) загуби във II кръг от Ингрит Валенсия (Кол). Венелина Поптолева (52) завърши още на старта с 2:3 гласа (30:27, 28:29, 30:27, 27:30, 28:29) от Тхи Нгок Тран Нгуен (Виет) в равносилен мач. Аслъхан Мехмедова (60) също отпадна на старта след загуба с 0:5 съдийски гласа от Ала Ивашкевич (Блрс).
Единствената ни международна шампионка в бокса Станимира Петрова бе оперирана по неотложност в Ню Делхи от камъни в бъбреците в навечерието на шампионата, бойкотиран от 20 страни поради съветския президент на международната федерация Умар Кремльов.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР