Светлана Близнакова, вокалист на група Севи“ и китаристът Рали Велинов

...
Светлана Близнакова, вокалист на група Севи“ и китаристът Рали Велинов
Коментари Харесай

Нов албум бележи 13 години на сцена за група Севи

Светлана Близнакова, вокалист на група " Севи “ и китаристът Рали Велинов гостуваха в предаването  " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “ през днешния ден. Те показват нов албумът " Генезис “, който излиза на 9 ноември. На 11 ще бъде международната премиера във всички онлайн платформи, споделиха музикантите.

Според Близнакова, човек постоянно би трябвало да се стреми към нови триумфи. " В днешно време е основно да пускаме оптимално доста сингли, с цел да дадеш най-хубав късмет на албума " Генезис “. Сега издадохме Insane, пети сингъл от новия ни албум. Той ни лиши 3 години и събра доста страсти “, показа тя.

Четирима барабанисти, трима китаристи, двама вокалисти и един басист са вложили творчеството си в албума. " Темите ни стават все по-философски, слагаме акцент върху изплъзването на полезностите в прекомерно динамичния свят. Винаги има вяра – в албума също се усеща това схващане. От нас зависи светът да бъде по-добър “, разсъждава Близнакова.

Велинов свидетелства, че всяка група си мечтае за огромната сцена. " Миналата година имахме опция да пеем в Германия с Джеф Тейт. Изнасяхме концерти в цялата страна и беше доста прелестно. Това беше най-силното допиране до същината на рока “, разясни музикантът.

" В Германия се срещнахме онлайн с продуцента на Scorpions, който е именит. Имахме удоволствието да му гостуваме в дома, да се срещнем с инженера на Майкъл Джекъсн - Майкъл Принс, с перкусиониста на Стинг и други създатели, спечелили " Грами “, сподели още той. " Срещите с креативния шеф на Уитни Хюстън също заслужават отбелязване – Майкъл Бейкър. Две седмици с него прекарахме в студио в Италия. В последния миг при него се появи различен план с обезпечено финансиране – дъщерята на арабски шейх реши да става певица, до момента в който ние търсехме вложител “, изясни още Рали Велинов.

" В албума сме вложили личното си чувство за света. Луксът, удобството, безспирното съревнование сред хората заместват полезностите “, уверен е китаристът.

" Севи “ са имали доста забавни прекарвания в 13-годишната си история, които дефинират като рядкости. " Пътувахме за италиански фестивал със остаряла кола на газ. Беше цялостна с фойерверки за шоу, газовата уредба се скапе и беше огромен напън да я избутаме от тунела, където заседнахме. Присъедини се и полицията, беше огромно побутване “, описаха музикантите.

Бандата има и книга – " Да бъдеш себе си “, в която споделя за креативния си път.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР