Светият синод ще реши дали на 12-ти март ще бъде

...
Светият синод ще реши дали на 12-ти март ще бъде
Коментари Харесай

Митрополит Йоан изслуша свещениците от Сливенска епархия, но не даде благословия за нов протест

„ Светият синод ще реши дали на 12-ти март ще бъде извършена процедурата по желание на новия, седми подред сливенски епископ “, съобщи през днешния ден Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, наместник на овдовелия Сливенски епархийски трон след срещата с духовници от Сливенска епархия.

Срещата бе по самодейност на свещениците, които пожелаха да изслушат причините на владиката по отношение на смяна в разпоредба за избор на митрополити, както и за решение на въпроса за избор на новия сливенски митрополит.



На срещата участва една част от клира - 30 от общо 90 духовници от Сливенска епархия, разгласи дядо Йоан.

" Светият синод съгласно вътрешния ред и гласоподаване ще реши дали остава смяната в разпоредба за избор на митрополити, което да ставабез присъединяване на свещеници и миряни “, сподели още владиката и разясни, че се е подписал под новата разпоредба, само че по-късно е отдръпнал поддръжката си, дружно с Врачанския митрополит.



От своя страна свещениците, които инициирахасрещата обявиха, че са поискали благословията на митрополита да изразят несъгласието си и на12 март пред Светия Синод, само че не са я получили. Въпреки това, те ще стачкуват.

Чуйте в аудиото репортаж по тематиката.....
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР