Светият синод на БПЦ решава на извънредно заседание днес дали

...
Светият синод на БПЦ решава на извънредно заседание днес дали
Коментари Харесай

Св. синод се събира извънредно заради украинската църква

Светият синод на БПЦ взема решение на изключително съвещание през днешния ден дали да поддържа предлагането за привикване на Всеправославен събор по въпроса за независима украинска черква. 
 Вселенският патриарх подписа за самостоятелна черква на Украйна  Вселенската патриаршия призна автокефалността на Украинската православна черква
Митрополитите ще решат дали поддържат предлагането на съветския патриарх Кирил за привикване на Всеправославен събор за решение на зародилите в православната черква несъгласия или ще излязат със лична позиция ", съобщи Николай Георгиев, пиар на Светия синод, представен от Нова тв. 

На 11 октомври цариградският патриарх Вартоломей I се съгласи да признае независимостта на украинската православна черква от Московската патриаршия. Московската патриаршия взе решение за спиране на всякакво общение с Цариградската патриаршия. Преди ден президентът на Украйна Петро Порошенко и Вселенският патриарх Вартоломей подписаха съглашение за основаването на независима украинска черква. 

Украинската православна черква е под върховенството на Руската православна черква от далечната 1686 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР