Светият Синод на БПЦ е приел покайно писмо на архимандрит

...
Светият Синод на БПЦ е приел покайно писмо на архимандрит
Коментари Харесай

Дионисий на покаяние в Рилския манастир

Светият Синод на БПЦ е приел покайно писмо на архимандрит Дионисий. В изпитатлен период от една година той ще бъде на служение в Рилския манастир. Заседанието по изключение се е провело в Софийската Митрополия, където живее патриарх Неофит.

По отношение на избраното място за изпитателен период е имало един глас срещу – този на Неврокопския митрополит Серафим.
През 2016 година Светият синод реши да в профил архимандрит Дионисий от „Св. Александър Невски“, като тогава краткотрайно му беше неразрешено да прави богослужения.

До решението преди шест години се стигна след скандал със заря пред храм “Ал. Невски ” на Великден, която беше поръчана точно от Архимандрит Дионисий. Зарята възмути някои от свещениците в храма и те отхвърлиха да служат с Дионисий на Гергьовден.

Освен зарята някогашният предстоятел на храм „Св. Ал. Невски“ извърши и други промени в метода на служение в храма – военни носеха плащеницата Христова на Разпети петък, хлябът и виното бяха разграничени при даването на причестяване на миряните.

По-късно Църквата се разграничи от присъединяване на архимандрита в митинги и негови позиции по публични тематики.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР