Светият синод на Българската православна църква (БПЦ) ще проведе извънредно

...
Светият синод на Българската православна църква (БПЦ) ще проведе извънредно
Коментари Харесай

Светият синод се събира извънредно по въпроса с украинската църква

Светият синод на Българската православна черква (БПЦ) ще организира изключително съвещание по въпроса за привикване на Всеправославен събор за даване автокефалия на украинската черква, съобщи организация " Фокус ".
На съвещанието ще се реши дали митрополитите да поддържат предлагането на съветския патриарх Кирил за привикване на Всеправославен събор за решение на зародилите в православната черква несъгласия, или ще излязат със лична позиция.
Припомняме, че през октомври цариградският патриарх Вартоломей I се съгласи да признае независимостта на украинската православна черква от Московската патриаршия. Няколко дни по-късно Московската патриаршия реши да прекъсне всякакво общение с Цариградската черква.
В средата на предишния месец от пресцентъра на Светия синод обясниха за Actualno.com , че с цел да излезе БПЦ с позиция по отношение на разкола в православието, е належащо време на българските митрополити, с цел да прегледат документи " от пет века и повече ". " Знаете, в такава доста рискова обстановка би трябвало всичко да е доста прецизирано до запетая ", акцентира още началникът на отдел " Връзки с обществеността " към Светия синод, протойерей Николай Георгиев.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР