Светият престол обяви, че започва разследване във връзка сизчезването на

...
Светият престол обяви, че започва разследване във връзка сизчезването на
Коментари Харесай

Тайните на Ватикана: 40 години без следа от Емануела Орланди

Светият трон разгласи, че стартира следствие по отношение на изгубването на Емануела Орланди през 1983 година , съобщи Франс прес, като се базира на пресцентъра на Ватикана.

Орланди, която по това време е на 15 години и чийто татко работи тогава за Ватикана , изчезва след урок по музика в Рим на 22 юни 1983 година За изгубването на момичето има доста теории, нито една от които не е потвърдена.

Бивша държанка на „ боса “ Енрико Де Педис, за който се допуска, че е бил член по едно и също време на мафията и на масонската ложа P2, а също и че е бил част от финансовите кръгове на Ватикана, съобщи, че той е отвлякъл Емануела Орланди и я е умъртвил .

За да съберат информация по случая, италианските управляващи дори отвориха през 2012 година гробницата на Де Педи с, който беше един от ръководителите на римска незаконна организация, известна като „ Банда каузи Маляна “, и който бе погубен при почистване на сметки през 1990 година

Според друга доктрина Орланди е била отвлечена, с цел да бъде издействано освобождението на турчина Мехмет Али Агджа , който през 1981 година се опита да убие папа Йоан Павел Втори.

Агджа, който бе освободен през 2010 година, популяризира през 2019 година отворено писмо, в което съобщи, че Емануела Орланди е жива и че следите ѝ би трябвало да бъдат потърсени в архивите на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР