Светила в неврохирургията от целия свят пристигнаха в София, за

...
Светила в неврохирургията от целия свят пристигнаха в София, за
Коментари Харесай

Световни неврохирурзи обучават млади лекари на конгрес в София

Светила в неврохирургията от целия свят дойдоха в София, с цел да образоват млади очаквания в своята област. Поводът е Европейският конгрес по неврохирургия, на който България ще бъде хазаин за първи път през идващите дни. Нови технологии, които ще трансформират бъдещето, бяха част от днешните демонстрации.

Ако досегът с пациенти беше решителен за образованието на младите лекари преди десетилетие, то през днешния ден технологиите пресъздават всички обстановки, с които някой ден те ще се сблъскат. Като мозъчния инсулт, изваждането на тромб, проби в лаборатория и даже всяка допустима интервенция.



" Триизмерните симулатори могат да симулират провеждането на лечебна процедура. Както виждате, това сега се случва с вътрешна сънна артерия. Обучаващият се научава по какъв начин да " влезе " в другите съдове в мозъка и може да симулира това без съществуване на рентген ", сподели доцент Николай Велинов, неврохирург.

Може да наподобява комплицирано и заксуано като нашите нерви, само че всичко това ще понижи рисковете за пациента и ще усили триумфа при интервенция. Роботизираната инсталация и изкуственият разсъдък са в основата на огромната смяна.



" Като максимален прогрес, реализиран преди няколко години, можем да посочим изваждането на съсирек от мозъка при мозъчен инсулт. И това в действителност трансформира хода на лекуването и положението на пациента. Щастлив съм, че тук имаме опция да образоваме младите си сътрудници на симулатори, които извънредно доста се приближават до действителността. Виждам какъв брой са любопитни и нетърпеливи да опитат да създадат всичко, което те им разрешават ", разяснява Йохан Болхайдс, неврохирург от Нидерландия.

15 одобрени експерти ще покажат всичко, което могат на 45 специализанти. Среща, която ще помогне и на лекарите, и на пациентите да гледат напред.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР