Светещи зелени микроби, които бяха идентифицирани в богати на минерали

...
Светещи зелени микроби, които бяха идентифицирани в богати на минерали
Коментари Харесай

Светещи зелени микроорганизми могат да помогнат в откриването на живот на Марс

Светещи зелени микроби, които бяха разпознати в богати на минерали вулканични скали надълбоко под океанското дъно, може да се окажат от решаващо значение за откриването на живот на Марс, написа в. "Дейли мейл ".

Японски учени от университета в Токио са се натъкнали на едноклетъчни организми, откакто десетилетия изучавали скални породи, взети от Южния Пасифик през 2010 година.

Миналата година марсоходът на НАСА "Кюриосити " разпознава богати на глина региони на Червената планета. Японските специалисти изричат убеденост, че те са доста сходни на изследваните от тях мостри и е повече от допустимо марсианският живот да се демонстрира под точно такава форма, предава Българска телеграфна агенция.

Учени разкриха произхода на големите резервоари с вода на Марс

"Кюриосити " взе проби от марсиански грунт, които в този момент могат да бъдат оценени по-детайлно с новите техники, създадени от японските учени.

Екипът, воден от Йохеи Судзуки, снима по какъв начин светещи в зелено бактерии съществуват в "глинените жилки ", богати на желязо, открити на 122 метра под океанското дъно. За да бъде онагледено тяхното наличие Судзуки е бил заставен да среже пробите на извънредно тънки пластове. След което организмите са били третирани с оцветител, с цел да се прояви тяхната ДНК под микроскоп.

От НАСА увериха, че галактическото ведомството ще се опита да разпознава тези организми на Марс след японското изобретение. Но това ще стане най-вероятно по време на бъдещата задача на марсохода "Пърсивиърънс ". Тя би трябвало да започва през тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР